Zabıtadan Tavukçulara Denetim
Sarıkaya Belediyesi Zabıta ekipleri ilçede tavukçuluk yapan iş yerlerini denetledi. İşyeri sahiplerinin kullandıkları malzemelerin temizliği, satışa sunulan ürünlerin belgeleri ve ürünlerin sağlıklı olup olmadıkları incelendi.
Sarıkaya Belediyesi Zabıta Müdürü Bilal Öztürk yaptığı açıklamada, halkın sağlıklı gıda maddelerini tüketmeleri konusunda titiz davrandıklarını, sürekli denetim yaptıklarını belirterek, ‘Amacımız vatandaşlarımızın sağlıklı ortamlarda sağlıklı ürünlerin tüketmesine yardımcı olmaktır. Bu nedenle özellikle et ve et ürünleri alanında faaliyet gösteren iş yerlerini sıkı denetim altında tutuyoruz. Halk sağlığını yakından ilgilendiren bu tür işletmelerde denetimlerimiz aralıksız devam edecek.’ dedi.
Denetimlerde, iş yeri açma ruhsatı, çalışanların bone takmaları ile temizliği, işyeri genel temizliği, yangın tüpü, tavuk dolapları ve mutfaklar kontrol edildi.