Yozgat İl Genel Meclisi Başkanlığına yeniden seçilen Adnan Ünal, meclis üyelerine teşekkür ederek yeni dönemde yatırımların artarak devam edeceğini ve hizmetlerin tüm ilçelere eşit şekilde ulaştırılacağını söyledi.
Yeniden Başkan Seçildi
Yozgat İl Genel Meclisi’nde gerçekleştirilen seçimlerin ardından Adnan Ünal yeniden başkanlık görevine getirildi. Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Ünal, meclis üyelerinin desteğinin kendileri için önemli olduğunu belirterek teşekkür etti ve görevini aynı kararlılıkla sürdüreceğini ifade etti.
“Her İlçe ve Köy Hizmetten Payını Alacak”
Yeni dönemin temel anlayı-şının eşit hizmet olduğunu vurgulayan Ünal, Yozgat genelinde ayrım gözetmeden çalışmaların sürdürüleceğini söyledi. Ünal, “Amacımız Yozgat’ın tamamına hizmet ulaştırmak. İlçelerimiz ve köylerimiz arasında ayrım yapmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Seçim Süreci Tamamlandı
2024 yerel seçimlerinin ardından iki yıllık görev sürecini tamamladığını belirten Ünal, yasal süreç kapsamında yapılan başkanlık seçiminde yeniden aday olduğunu dile getirdi. Yapılan oylamada AK Parti adayı Adnan Ünal ile MHP adayı Ümit Şahbaz yarıştı. Meclis üyelerinin oylarıyla Ünal yeniden başkan seçildi.
Bütçe ve Yatırımlarda Önemli Artış
İl Özel İdaresi çalışmalarına ilişkin bilgiler de paylaşan Ünal, 2025 yılı bütçesinin 1 milyar 450 milyon TL, yatırım bütçesinin ise 769 milyon TL olarak gerçekleştiğini açıkladı. Aynı yıl içerisinde toplam 217 kilometre yol yapımının tamamlandığını belirtti.2026 yılı için planlanan bütçenin 2 milyar 950 milyon TL’ye, yatırım bütçesinin ise 1 milyar 307 milyon TL’ye yükseldiğini ifade eden Ünal, artan kaynaklarla birlikte yatırımların daha da hız kazanacağını söyledi.
Yeni Dönemde Ortak Çalışma Vurgusu
Yeni süreçte meclis üyeleriyle uyum içerisinde çalışacaklarını belirten Ünal, birlik ve beraberlik içinde Yozgat’a değer katacak projelerin hayata geçirileceğini ifade ederek hizmetlerin kesintisiz devam edeceğini kaydetti.
Siyasilerden Tebrik
Mesajlarıİl Genel Meclisi Üyesi Adem Ateş yayımladığı mesajda, “Birlikte yol yürüdüğüm, dava ve yol arkadaşlığı yaptığım değerli büyüğüm Adnan Ünal’ın yeniden İl Genel Meclisi Başkanlığına seçilmesinden büyük memnuniyet duydum. Kendisine başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Ufuk Öcal ise yayımladığı tebrik mesajında, Adnan Ünal’ın yeniden seçilmesinin Yozgat adına önemli olduğunu belirterek, ortak akıl ve dayanışma anlayışıyla hizmet ve eser siyasetinin sürdürüleceğini ifade etti. Yeni dönemin Yozgat’a ve Sarıkaya’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.
Karayakup Kasabası Belediye Başkanı Talat İbiş ; Yozgat İl Genel Meclis Başkanlığına yeni dönemde de seçilen değerli dava ve yol arkadaşımız, Meclis Başkanımız Adnan Ünal’ı tebrik ediyor, görevinde üstün başarılar diliyorum.
Rabbim yar ve yardımcısı olsun.
Birlik ve beraberlik içerisinde yola devam diyoruz.
“Her şey Yozgat için, Yozgat’a göre, Yozgat tarafından” diyerek; yerelden genele aşkla Bozok Yaylasına hizmet etmeye devam edeceğiz.
Haber Murat Yakışıklı