Anasayfa / Sarıkaya / Hami-yet Aileleri Anneler Gününde İlk Kez Kapadokya’yı Gezdi

Hami-yet Aileleri Anneler Gününde İlk Kez Kapadokya’yı Gezdi

Sarıkaya Kaymakamlığı Hami-yet Proje Ofisi Anneler gününde gezi düzenledi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’ye örnek olan ve proje kapsamında  babası vefat etmiş çocuklar, anneleri için hayırlı işler manzumesi olan Hami-yet projesinin Sarıkaya şubesi anneler günü münasebetiyle bir günlük Kapadokya gezisi düzenledi.

Hami-yet projesi kapsamında  08.05.2016 tarihinde anneler günü dolayısıyla Kaymakamımız Yasin Özcan öncülüğünde görevlilerimiz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun GÜNAYDIN, Hamiyet sorumlusu rehber öğretmenler Muhammet KARABULUT ve Ayten YILDIRIM  eşliğinde 50 hamiyet ailesiyle birlikte Nevşehir ilindeki tarihi ve kültürel zenginliklerimiz olan Peri Bacaları, Derin Kuyu, Avanos, Zelve, Paşabağları, Ürgüp Uçhisar kalesi ve Göreme gibi doğal güzelliklerin bulunduğu yerler gezildi.

Hükümet konağı bahçesinden Pazar sabahı saat 07.30 sularında hareket edilmiş olunup ilk olarak Avanos a uğranılmış, çanak çömlek yapım yerleri gezerek daha sonra asma köprü üzerinde yürüyerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Daha sonra ailelerle beraber turistlik mekânlardan Paşabağ’a gidilerek, Paşabağ da bulunan muazzam manzara  doyasıya seyredilmiş, unutulmayacak  dakikalar yaşanmıştır. Gezinin devamında Ürgüp e geçilerek, temenni tepesi, asmalı konak ve şehir merkezi gezilmiştir. Ürgüp ten sonra Göremeye geçilerek , üç güzeller ve göreme açık hava müzesi ziyaret edilmiştir. Gezimize bölgenin en güzel manzarasına sahip Uçhisar kalesi ile devam edilerek, Aileler muhteşem görüntüdeki kaleyi görme fırsatı bulmuşlardır. Dolu dolu gecen gezi programında ailelerin son durağında panorama gezilmiş, muhteşem görüntü eşliğinde bol bol hatıra fotoğrafı çekinilmiştir.

Geziye katılan çocuklar ve anneleri kendilerine bu güzel günü armağan eden Sarıkaya Kaymakamlığı Hamiyet Ofisine, gezi için araç temin eden Sarıkaya Belediyesi ve Karayakup Belediyesine teşekkürlerini bildirdiler.

 

Hakkında Mustafa TEK

Ayrıca bakın

ACAR DONDURMA AÇILDI

Acar dondurma işletmecisi Yasin Aktan dondurmanın bir kültür olduğunu ifade ederek şunlarıkaydetti; “dondurmacılık bizim baba …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.