Sağlığın başında gıda gelmektedir. Peki gıdalar Sarıkaya’da yeterince denetleniyor mu? Sarıkaya her geçen gün azalan nüfusuna karşılık çok sayıda iş yeri açılıp kapanmaktadır. Bunların başında da gıda satışı yapan, pastane, bakkal, fırın, gıda ve gıda satışı yapılan yerlerde rutin denetimlerin ne kadar yapıldığı yada ne kadar sıklıkla yapıldığını fazla göremiyoruz. Örneğin pastanelerde üretilen gıda maddeleri özellikle pasta, börek çörek ve benzeri ürünlerin üzerinde üretim tarihi ve son kullanma tarihi bulunmamakla birlikte. Artan hava sıcaklarına karşılık imal edildiği günden, bitinceye kadar satılmaktadır. Bu ürünün koktuğu, aktığı muamma!. Vatandaş ürünün bayatmış dediği zaman ise “hayır kardeşim daha dün yapılmıştı” denilerek cevap veriliyor.Kısacası tüketici mağdur.Bence zabıta yaz aylarının da başlaması ile kesinlikle denetimlerini her gün sürdürmeli. Özellikle imalat tarihi belli olmayan yada son kullanma tarihi geçmiş ürünler raflardan bir bir indirilmelidir. Kısacası zabıta denetimi denildi mi ilk akla gelende açık gıda imal eden her yer olmamalı. Mutlaka gıda imalatçıları periyodik aralar ile sık sık denetlenmelidir.
EtiketlerManşet
Ayrıca bakın
GELECEĞİN TENİSÇİLERİ SARIKAYA’DAN ÇIKACAK
Sarıkaya Belediye Başkanı Osman Gözan spora ve sporcuya verdiği değerle ilçemizde tanınıyor. Sarıkaya Belediyesi kültürel …