Yaylagül köyündeki anız yangınında kullanılamaz hale gelen itfaiye aracının yerine Sarıkaya Belediyesi’ne yeni araç kazandırıldı.
Sarıkaya ilçesine bağlı Yaylagül köyünde meydana gelen anız yangınına müdahale sırasında Sarıkaya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine ait araç, alevlerin arasında kalarak kullanılamaz hale gelmişti. Yangına müdahale eden iki itfaiye personeli de dumandan etkilenerek yaralanmıştı.
Yaşanan olayın ardından Sarıkaya Belediyesi’nin itfaiye araç filosunun güçlendirilmesi amacıyla girişimlerde bulunuldu. AK Parti Yozgat Milletvekili ve TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’ün girişimleri sonucunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Sarıkaya Belediyesi’ne hibe olarak yeni bir itfaiye aracı tahsis edildi.
Yeni itfaiye aracının Sarıkaya’ya kazandırılması ilçede memnuniyetle karşılandı. Özellikle yaz aylarında artan tarla, anız ve kırsal alan yangınlarına daha güçlü ve hızlı şekilde müdahale edilebilmesi açısından yeni aracın önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.
Gözan: “Desteği için milletvekilimize teşekkür ediyoruz”
Sarıkaya Belediye Başkanı Osman Gözan, ilçenin önemli bir ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayan Milletvekili Abdulkadir Akgül’e teşekkür etti.
Başkan Gözan, Sarıkaya Belediyesi olarak vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için itfaiye teşkilatının imkânlarını güçlendirmeye devam edeceklerini belirterek, yeni itfaiye aracının ilçeye hayırlı olmasını diledi.
Gözan, aracın Sarıkaya’ya kazandırılmasında gösterdiği gayret ve desteklerinden dolayı AK Parti Yozgat Milletvekili ve TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’e teşekkür ederek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na da katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.
Yaylagül’deki yangın sonrası önemli uyarı
Yaylagül köyünde meydana gelen yangın, anız yakmanın oluşturduğu tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi. Yangın sırasında itfaiye aracının kullanılamaz hale gelmesi ve iki itfaiye personelinin dumandan etkilenerek yaralanması, anız yangınlarının yalnızca tarım arazilerini değil, can güvenliğini de ciddi şekilde tehdit ettiğini ortaya koydu.
Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada da anız yakmanın can ve mal güvenliğini, tarım arazilerini ve doğal yaşamı tehdit eden ciddi bir tehlike olduğu vurgulanarak vatandaşlara anız yakmaktan kaçınmaları çağrısında bulunuldu.
Yangının çıkış nedeniyle ilgili adli ve idari soruşturma başlatılırken, sorumlular hakkında gerekli adli ve idari yaptırımların uygulanacağı bildirildi.
Vatandaşlardan herhangi bir yangın gördüklerinde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları istendi.
Sarıkaya’ya kazandırılan yeni itfaiye aracının, ilçenin yangınlara müdahale kapasitesini artırması ve özellikle kırsal bölgelerde meydana gelebilecek yangınlarda itfaiye ekiplerinin daha etkin görev yapmasına katkı sağlaması bekleniyor. Haber Özge Beker