Anasayfa / Sarıkaya / ÜST GEÇİTE EVET BARİYERE HAYIR

ÜST GEÇİTE EVET BARİYERE HAYIR

Terminalden PTT ye kadar olan kısım karşılıklı karşıdan karşıya geçmek için kapalı olacak. Nevzat Şener Bulvarındaki
vatandaş karşıya geçmek için ya yaya geçidini kullanacak yada Ptt veya Terminalden sonra bariyer bitiminden karşıya geçecek.

Yöre Haber gazetesi olarak bir çok yatırımın ve eksikliğin öncülüğünü yaparak gündeme taşıdık. Yetkililer gazetemizi dikkate alarak birçok yatırımı ilçemize kazandırdı. Yine 2013 yılında gazetemizde gündeme getirmiş olduğumuz üst geçit meselesini o zamanlar Sarıkaya belediye başkan adayı olan Av.Ömer Açıkel belediye seçimlerinde seçim beyannamesine koymuştu. Açıkel Belediye Başkanı seçildikten sonra seçim beyannamesine koyduğu projeleri bir bir yerine getirdi. Sıra üst geçide gelince bir anket formu hazırlatarak Sarıkaya esnafına dağıttı. Esnafta bu ankete üst geçidi istiyorum veya üst geçidi istemiyorum diye yanıt verdi. Anket sonucu henüz belli değil. Başkan Açıkel bu meseleyi anket yaptırarak halka sorması Sarıkaya esnafını ve halkını çok sevindirdi. Gazetemizi arayan baran Caddesi ve Nevzat Şener bulvarı esnaflarından çok sayıda vatandaş ortak görüş olarak şunları söyledi; “Biz başkanımızın bizim de fikrimizi alarak üst geçit yapması veya yapmaması çok sevindirdi. Önemli olan yapılıp yapılmaması değil, ilçeye yapılacak olan bir yatırımda bizim de fikrimizin alınması oldu. Daha önce böyle bir anket yapılmamıştı. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizim de fikrimizi aldığı için.”dediler.
Gelelim üst geçide, evet Sarıkaya halkı genelde üst geçit istiyor fakat Karayolları kanununa göre birde bariyer meselesi var. Üst geçit yapıldığı zaman Ptt den Teriminalin bitimine kadar ortaya bariyer çekilecek ve vatandaş karşıya geçmek için ya Belediyeye kadar gelip yaya geçidinden karşıya geçecek ya da karşıya geçemeyecek. Sanki şehir içinden geçen büyük bir dere yatağı var ve köprü bir tane. Zaman kaybı büyük olacak. Vatandaş işini halletmek için fazladan yol yürüyecek. Önceden aracımızla karşıya geçmek için (Kavşak olmadığından) 8 km fazladan yol gidiyorduk. Şimdide fazla yürüyeceğiz. Gerçi yürümek sağlıklıdır fakat işin acele olunca durum farklı. Cami cemaati tehlike altında denildiği için bu yaya geçidi projesi ortaya kondu. Fakat dikkatleden kaçan bir nokta da cami cemaatinin bir kısmı yaşlı ve dizlerinde rahatsız. Namazı bile sandalyede kılıyor. Bu yaşlı vatandaşlar o basamakları nasıl çıkacak ve geri nasıl inecek. Yürüyen merdivenli üst geçit yapılmayacak ya. Yapılsa da sürekli çalışacak mı. Çalışsa elektrik masrafını Belediye sürekli karşılayacak mı? Cami Cemaatinden olduğunu söyleyen ve yine isim vermek istemeyen bir okurumuz ise “Namazı zaten oturarak kılıyoruz, yaşımız nedeni ile dizlerimiz pek sağlıklı değil, üst geçitin yürüyen merdivenli olması bizimde üst geçiti kullanmamızı sağlar. Zaten yolda zor yürüyoruz birde o kadar merdiveni çıkamayız.”dedi. Bu soruların cevabını umarım Başkanımız dikkatlice düşünür. Bir de üst geçit istediğimizde trafik ışıkları yoktu. Şimdi var. Vatandaş ışıklardan karşıdan karşıya kontrollü şekilde geçiyor…
Gazetemizin görüşü; Trafik ışıkları ve yaya geçitleri yokken üst geçit yapılması gerekiyordu. Şimdi ise ışıklı uyarı sistemleri mevcut ve yaya geçidi de var, üst geçide gerek yok. Sarıkayanın bir çok eksiği varken.

Hakkında Mustafa TEK

Ayrıca bakın

YUNANİSTAN GEZİM-2

Taşoz adasında üç gün, Selanik’te iki gün kalıp dönmeyi düşünüyorum. Yola çıktım. Haritadan geçeğim yerlere …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.