Anasayfa / Sağlık / 40 YAŞINDAN SONRA GÖZLER NASIL ETKİLENİR

40 YAŞINDAN SONRA GÖZLER NASIL ETKİLENİR

Prespiyopi, yakını görememe problemidir. Esasen 40 yaşından sonra her insanın yakını görmede problemi başlar. Göz de her organımız gibi yaşlanır. Yaşla birlikte göz merceği uyum yapma yeteneğini yavaş yavaş kaybeder ve insanların çoğu belli bir yaştan sonra okumak veya yakın iş yapabilmek için gözlük kullanmak zorunda kalırlar.
40’lı yaşlardan sonra bireyler gazete okumasında cep telefonu kullanmasında okurken problem yaşadıklarını belirtirler. Bu aslında insanoğlunun doğal bir rahatsızlğı.
Herhangi bir bilgiye sahip olmayan bazı kimseler 40’lı yaşlardan sonra gözlerim bozuldu artık yakını göremiyorum diye üzülürken kimileri de ben görüyorum diye inatla kullanmamakta ısrar edebilirler.
Bu yaşlardan sonra kişinin gözüne uygun bir numaralı yakın gözlüğü kullanması gerektir. Eğer ısrarla kullanmıyorsa bile birkaç yıl içerisinde görmesi daha da bozulacak yakını görmekte daha da zorlanacaktır. Dolayısıyla gözlük kullanmaya mecbur kalacaktır.
Son yıllarda özellikle büyük şehirlerde ” Prespiyopi ” problemini çözdüğünden bahseden ve kısa bir ameliyatla bu sorunu ortadan kaldırdığının reklamını yapan hastanelerde mevcut. Bunların hepsinin özel hastane olması ve belli bir ücret tahsil edilerek yapılması düşündürücü olmalı. Asıl düşündürücü olan ise Devlet hastanelerinde ve Üniversite hastanelerinde ise bu ameliyatların yapılmaması ! Çünkü devlet kurumları kesinliği olmayan deneme yanılma yöntemi ile yapılan ameliyatları önermez ve yapmaz. Buradan da anlaşılacağı üzere bu tarz ameliyatlar yapılarak bu rahatsızlıktan kurtulmanın pekte mümkün olduğu söylenemez. Eğer mümkün olsaydı bütün zenginler ve bilim adamları gözlüksüz olurdu.

Bunun yanı sıra her insanın yaşı ilerledikçe kullandığı ilaçlar, yaptığı meslek ve çeşitli rahatsızlıklarının göze yansıması ile karşılaşmak mümkün. Şeker hastalığı diye bilinen diyabet hastalarının bu konuda daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Diyabet hastalarının kanda şeker oranının yükselmesi ile gözlerinde ki görmenin değişebileceği maalesef bir çok insan tarafından bilinmemektedir. Diyabet hastaları belli aralıklarla göz muayenesi olarak gözlerinde oluşabilecek kalıcı bir hastalığı da engellemiş olurlar. Bu konuda gerçekten çevremizde diyabet (şeker hastası) hastası olanları uyarmamız gerekir. ” Şeker gözlerime vurdu ” cümlesini bir çok diyabet hastasından duymamız mümkün.
Haftaya devam etmek üzere sağlıklı günler dilerim.
İsmail UYAR
Optisyen
Mevlâna Optik / SARIKAYA

Hakkında Mustafa TEK

Ayrıca bakın

DOKTOR DEMİR SICAKLARA DİKKAT DEDİ.

Sarıkaya İlçe Sağlık Müdürü Doktor Eymen Ahmet Demir aşırı sıcaklarala ilgili vatandaşlarımızı uyardı. Dr. Demir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.