Sarıkaya halkı 15 Temmuz akşamı sabaha kadar nöbet tuttu Saat 22:00 dan parça parça toplanan Sarıkaya halkı binler geçti araç konvoylar uzadı halk hep birlikte darbe girişimine karşı durdu. İlçemizde tanklar geçit yapmadı, helikopterler uçmadı. Ama inanıyorum eğer geçseydi bizim ilçe halkı tankları kaldırır ters çevirir helikoptere bile taşla göğüs gererdi. Anadolunun yiğit evletlerı Sarıkaya halkı gözünü kırpmadan vatanını savunurdu. 15 Temmuz gecesinden sonra halkımız meydanları boş bırakmadı. Her gece konvoy yaptı. Bu konvoyların başını ise Sivil toplum kuruluşları çekti. Önse Sarıkaya Tur Minibüsçüler koperatifi ertesi gün Esnaf odası sonra Sarıkaya gençliği sürekli konvoylarla vatanına sahip çıktı. Demokrasi nöbetleri her gün devam etti ve ediyor da Sağolsun İlçe Kaymakamımız Yasin Özcan halkı her gün saat 21:00’da hüküet konağı önünde topluyor sandalye masa temin etmiş vatandaşlara ikramlarda bulunuyor. Çay su kek kuruyemiş Çorba meyve suyu gibi devletimizin şevkatli elini gösteriyor sayın Özcan. Belediyemiz ise o da sürekli demokrasi nöbetinde o da vatandaşın nöbet tutarken rahat etmesi için elinden geleni yapıyor, Belediye de ikramlarda bulunuyor ayrıca vatandaşların Demokrasi nöbeti tutarken iyi vakit geçirmesi için Semazen gösterisi ve ilahi dinletisi yaptırıyor. Mehteran takımına gösteri yaptırıyor. İlçemiz yöneticileri bilinçli ve halkına fedakar. Yine bir akşam Sarıkaya İlçe Müftlüğü tarafından demokrasi şehitleri için Kur’an-ı Kerim ve mevlit okutuldu. Daha sonra vatandaşlar hep birlikte dua ettiler. Her gün dolu dolu geçen demokrasi nöbetinde Pazartesi gecesi Sarıkaya belediyesi tarafından düzenlenen semazen ve ilahi dinletisi vardı.
DEMOKRASİ NÖBETİNDE İLAHİ DİNLETİSİ VE SEMAZEN
Sarıkaya’da halk darbe girişimine tepkilerini sürdürmeye devam ediyor. Hükümet Konağı bahçesinde 15 Temmuz akşamından bugüne her gün aralıksız devam eden Demokrasi Nöbetine büyük ilgi gösteren Sarıkaya halkı dün akşamda ilahi dinletisi ile nöbete devam etti.
Sarıkaya Belediyesi tarafından organize edilen ilahi ve semazen gösterisinin yer aldığı gecede halk ellerinde Türk Bayrakları ile ilahilere eşlik ederek program sonuna nöbete devam ettiler. Programın sonun Kaymakam Yasin Özcan, Garnizon Komutanı Adem Yeleğen, Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel ve protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte oturarak sohbet ettiler.