Anasayfa / Güncel / SARIKAYA’DA BİLİM VE EĞİTİM ODAKLI
İKİ ÖNEMLİ ETKİNLİK DÜZENLENDİ

SARIKAYA’DA BİLİM VE EĞİTİM ODAKLI
İKİ ÖNEMLİ ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Sarıkaya’da gençlere ve öğrencilere ilham veren iki ayrı program gerçekleştirildi. 
Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, hem Yunus Emre Anadolu Lisesinde hem de Karayakup Beldesinde düzenlenen etkinliklerde öğrencilerle buluştu.
Bilimin Işığında Geleceği Şekillendirmek Konulu Söyleşi
Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Ali Efe’nin daveti üzerine ilçeye gelen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Genç Ar-Ge Söyleşileri kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. 
İngilizce Öğretmeni Hatice Erciyas’ın koordinasyonunda okulun konferans salonunda iki oturum hâlinde yapılan söyleşide, önce dokuz ve onuncu sınıflar, ardından on bir ve on ikinci sınıf öğrencileri programa katıldı.
Prof. Dr. Böyükata, gençlerin geleceğini şekillendirirken bugün gösterecekleri çabanın önemine vurgu yaptı. 
Bilimsel düşünme becerisinden kariyer planlamasına kadar birçok konuda öğrencilere yol gösterici bilgiler verdi. Eğitim hayatında görülen her dersin hayatta mutlaka bir karşılık taşıdığını belirterek gençlerin tüm derslere özen göstermesi gerektiğini söyledi. 
Tecrübelerinden örnekler veren Böyükata, anlatım dili ve etkileşimli sunumuyla öğrencilerin rahatça soru sormasını sağladı.
Gençlerin sağlıklı bir yaşam düzenine önem vermesi gerektiğini de belirten Prof. Dr. Böyükata, uyku, beslenme, kültürel etkinlikler ve sporun eğitim sürecinin ayrılmaz parçaları olduğunu ifade etti.
Söyleşiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Yoldaş, Şube Müdürü Kamil Pehlivan katıldı. Program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Yoldaş ve Şube Müdürü Kamil Pehlivan, Prof. Dr. Böyükata’ya katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti.
 
Köyde Okuma Etkinliklerinin 87’ncisi Karayakup Beldesinde Yapıldı
Yozgat genelinde dikkat çeken Köyde Okuma Etkinlikleri programının seksen yedincisi, Sarıkaya’nın Karayakup Beldesinde gerçekleştirildi. Karayakup Kınalı Hasan İlkokulu ile İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Kaygısız’ın davetiyle okulu ziyaret eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, anasınıfından sekizinci sınıfa kadar tüm öğrencilerle sınıflarında kısa söyleşiler yaptı. “Karayakup’tan da Aziz Sancar çıkabilir” vurgusuyla öğrencilere ilham veren Prof. Dr. Böyükata, bilim insanlarının hayatlarını ve çalışmalarını anlatarak çocuklarda merak duygusunu artırmayı hedefledi. 
Her sınıfta yaptığı mini bilim sohbetleriyle öğrencilerin bilime ilgi duyması için teşviklerde bulundu. Öğretmenlerle gerçekleştirdiği toplantıda proje hazırlama süreçleri, TÜBİTAK programları ve öğretmenliğin kutsal yönleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
 
Etkinlik kapsamında öğrencilere kitap, afiş ve çeşitli eğitim materyalleri de hediye edildi. Bu materyallerin temininde destek veren akademisyen, eğitimci ve gönüllülere teşekkür edildi.
Programın kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten öğretmenler, Prof. Dr. Böyükata’nın kırsaldaki öğrencileri önemseyerek yanlarına gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade ettiler. Öğrencilerine umut veren konuşmaların karşılığını bulacağına inandıklarını söyleyen öğretmenler, proje ve bilim çalışmalarıyla ilgili önerileri dikkate aldıklarını belirterek Prof. Dr. Böyükata’ya plaket ve çiçek takdim ettiler.
Etkinlik öncesinde Karayakup Belediye Başkanı Talat İbiş’i de ziyaret eden Böyükata, bölgeyle ilgili bilgiler aldı. Görüşmede, tarım ve hayvancılıktan sosyokültürel yapıya kadar çeşitli konularda değerlendirmeler yapıldı. Belediye Başkanı İbiş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek günün anısına yöreyi tanıtan bir hediye takdim etti. Haber Yasemin Tek

Hakkında Mustafa TEK

Ayrıca bakın

SİVAS’TA ÖĞRENCİLERE MORAL ZİYARETİ,
EĞİTİMDE GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU

İlçe Millî Eğitim Müdürü Cüneyt Yoldaş, Şehit Suat Akıncı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hacı Arif …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.