Anasayfa / Sarıkaya / SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ İPART 2 HAKKINDA TOPLANTI YAPTI

SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ İPART 2 HAKKINDA TOPLANTI YAPTI

Sarıkaya Süt Üreticileri birliği TKDK nın kordinatörlüğünde İPART 2 bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Toplantıya Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Karayakup Kasbası Belediye Başkanı Dursel Erdoğan, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, TKDK İl Kordinatörü Selim Türker, Ak Parti İlçe Başkanı Atilla Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Adem Yeleğen , İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çetin, Sarıkaya Ziraat Odası başkanı Şevki Güngör, İl Genel Mec.Üyesi Murat Yıkılmaz ve çok sayıda çiftçi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Sarıkaya Süt Üreticileri Birliği Başkanı veteriner hekim Altan Gültekin şunları söyledi; “Birliğimiz 2008 yılında 160 üye ile kurulmuş olup, 2012 yılında Birlik Başkanlığını devraldık. 4 yıllık görev süresi içerisinde üye sayımızı 1.100 e günlük süt miktarını 4 tondan 30 tona çıkardık. Bunun yanında Yem ve Süt Sağım Makinesi satışına başlandı ve süt ödemelerini banka aracılığı ile ödemeye başladık. Birliğimiz 2015 yılında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna sunmuş olduğu SÜT TOPLAMA VE SOĞUTMA MERKEZİ PROJESİ olan 1.250,000 tl projemiz onaylanmış olup inşaatımız devam etmektedir. Bir sonraki projemiz ise İlçemize Süt ve Süt Ürünleri entegre tesisi kurmak olacaktır. Birlik olarak Sarıkayamız için elimizden geleni büyük bir gayret ile yapmaya devam edeceğiz.
Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan ve Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel bir selamlama konuşması yaptı. Kaymakam Özcan İPART ın öneminden bahsederek Avrupa birliği Türk çiftçisine bu hibeyi vermiş bizim çiftçimiz bu parayı alıp kullanmazsa Avrupa birliğine aday diğer ülkelerin çiftçileri kullanacak diyerek çiftçilerden proje yapıp hibeleri değerlendirmelerini istedi. Başkan Açıkel ise belediye de proje hazırlamak için bir birim kurduklarını ve isteyen herkese nasıl proje hazırlanır diye yardımda ve teknik destekte bulunacaklarını söyledi.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir yaptığı konuşmada “artık çiftçiye daha samimi davranıldığını her çiftçinin rahatlıkla gelip bilgi alabileceğini belirterek, devamla Anız yangını hakkında çiftçileri uyararak çiftçilerin anızlarını yakmalarının yanlış olduğunu söyledi.
TKDK İl Kooridatörü Selami Türker ise şu açıklamalarda bulundu; Yozgat ilçeleri içerisinde en fazla süt Sarıkaya’da üretiliyor bunu da Başkan Altan Gültekin’e borçluyuz. Ayrıca Yozgat iline özel Kaz yetiştirmek için yeni bir Hibe programı oluşturduk.
Üretilen Kazları karsa bile satabilirsiniz. Kazın ana vatanı Yozgat olacak.dedi. Ayrıca Su ürünleri ve mantar yetiştiriciliği de karlı bir yatırım buna da hibelerimiz var. Kırsal turizm içinde hibelerimiz var, yenilenebilir enerji içinde hibe desteği sağlıyoruz. Yeni bir hibemiz daha var makina parkı. Bu sistem şöyle işliyor, çiftçilerimizin alamadığı örneğin taş toplama makinası örneğin biçer döver, büyük mübzer vs. Bunları TKDK hibesi ile binanızı yaptırıyorsunuz hibe ile makinalarınızı alıp parkınıza koyuyorsunuz bunu da çiftçilere kiralıyorsunuz. Bunun gibi birçok hibe programlarımız var gelin hem çayınızı için hem de bilgilerinizi alın sorularınıza birlikte yanıt bulalım. Biz proje hazırlayan herkese hibe veriyoruz. Parası çok olan hibe almıyor, proje yapan hibe alıyor.”dedi. Daha sonra TKDK iletişim uzmanı Şevket Eray Aydın slayt eşliğinde İPART 2 programını çiftçilere tanıttı. Yozgatta şimdiye kadar proje hazırlanmış , hangileri destek almış, ne gibi proje hazırlanabilir ve proje hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekir gibi konuları anlattı.
Konuşmalardan sonra TKDK il koordinatörü Selim Türker Sarıkaya Süt Üreticileri birliği Başkanı Veteriner Hekim Altan Gültekin’e katılımın yoğun olduğu için teşekkür etti ve Yozgat ilçeleri arasında en fazla katılım Sarıkayada gerçekleşti dedi.

 

Hakkında Mustafa TEK

Ayrıca bakın

YOKSULLUĞU BİTİREN ADAM

Beldenin en zeki çocuğuydu. Yoksul bir aileden geliyordu. İlçesinde liseyi bitirdikten sonra derece yaparak Boğaziçi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.