Anasayfa / Sarıkaya / KARATAŞ HERKESE ÖRNEK OLUYOR

KARATAŞ HERKESE ÖRNEK OLUYOR

İlçemizin sevilen esnaflarından Karataş elektronik spot mağazanın işletmecisi Abdullah Karataş her yıl olduğu gibi bu yılda çam ağacı alarak Sarıkaya merkez ve köylerine dağıttı.
Salı günü saat 12 de yapılan dağıtım törenine çok sayıda muhtar ve vatandaşlar katıldı. Fuar nedeni ile Antalya’ya giden Kaymakamımız Yasin Özcan ve Belediye Başkanımız Ömer Açıkel işi dolayısıyla törene katılamadı. Abdullah Karataş çam dağıtım töreninde şunları söyledi, “ beş bin adet çam ağacı aldım ve Sarıkaya merkez ve köylerine dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu bir gönül işi hayır işi merkez ve köylerdeki okullara camilere mezarlıklara ekim işini gerçekleştireceğiz. Biz her yıl çam dağıtımını yapıyoruz. Vatandaşlarımız bizi tercih ediyor Allah Razı olsun bizde ilçemizi yeşillendirmek için çam dağıtıyoruz. Bu yıl 10 bin çam dağıtacağız. Bunun ilk partisi geldi ve şu anda dağıtımını gerçekleştiryoruz. Köyleri alfabetik sıraya aldık ve her köye muhtarlar aracılığı ile dağıtıyoruz. Benim buradan bir ricam var lütfen muhtarlarımız halkımız bu çamları sadece dikerek bırakmasın , sulamasını yapsın bakımını yapsın. İlimiz kurak ve bozkır, yeşillenmesi lazım. İlk 5 bin çamın dağıtımı yapılıyor. İkinci beş bin çam daha sonra gelecek. Ben bu çam dağıtım işini ömrüm yettiği kadar yapacağım. Ağaç dikmenin ve buna vesile olmanın sevabının farkındayım.”dedi.
Hayırsever İş Adamı Abdullah Karataş yapmış olduğu bu hizmetle Peygamber Efendimiz bir hadisini de gerçekleştirmiş oluyor. Peygamberimiz Hz.Muhammet “Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin” diyerek ağaç sevgisine vurgu yapmıştı.
Karataşın yapmış olduğu bu hayır işinden dolayı Yöre haber gazetesi olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Hakkında Mustafa TEK

Ayrıca bakın

ATEŞ KARARGAH KONUŞMALARINA BAŞLADI

Karargah konuşmaları başladı. İyi Parti Sarıkaya Belediye başkan adayı Vahit Ateş salı günü teravih namazından …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.