Anasayfa / Yozgat / GAZETECİLERDEN DR.KURCA’YA ZİYARET

GAZETECİLERDEN DR.KURCA’YA ZİYARET

Sarıkaya Devlet Hastanesi ve Yozgat’ta bulunan ilçe hastaneleri 2-3 yıldır mal ve hizmet alımlarını yerel gazetelere ilan vermeden yapıyor, Yozgat merkezdeki gazetelerde Kamu Hastaneleri genel sekreterliği aracılığı ile ilanları yayınlatıyordu. Bu durumda rekabeti artırma açısından hem gazetelerin hem de ilçe esnaflarının zararına neden oluyordu. Sarıkaya Devlet Hastanesi bir alım yapacağı zaman (Kömür-Gıda-Kırtasiye-Akaryakıt-Tavuk-Et-Ekmek vs.) İhale ilanları’nı Yozgat gazetelerinde yapıyordu. Yozgat gazeteleri de Sarıkayada dağıtılmadığından esnaf bu ihaleden haberdar olmuyor ve ihaleye giremiyordu. Bu durum üzerine Gazetemiz yazı işleri müdürü Mustafa Tek bu konuyu BİMER aracılığı ile Başbakanlığa iletmesi sonucunda bu konu gündeme geldi.
Daha sonra Yozgat ilçelerinde bulunan gazeteciler olarak Yozgat Kamu Hastaneleri birliği genel sekreteri Dr. İsmail Kurca dan randevu alarak ziyarette bulunduk. Yozgat Gazetecileri cemiyeti başkanı Osman Hakan Kiracı önderliğinde yapılan görüşmeler olumlu geçti. Dr. İsmail Kurca konuyu değerlendireceğini ve hakkınızı vereceğiz şeklinde konuştu. Dr. İsmail Kurca özellikle yapılacak ihalelerin birleştirilemeyeceğini ve her kalem mal ve hizmet için ayrı ayrı ihale yapılması gerektiğini de söyledi. Dr.Kurca mesela “Kömür alımı ile gıda alımının birleştirilemeyeceğini de sözlerine ekledi.
Ziyaretten sonra Yozgat Gazetecileri cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı şu açıklamaları yaptı; “Bilindiği gibi, ilçelerimizde yayınlanan gazetelerimizin resmi ilan payı içerisinde önemli bir yeri olan ve son 2-3 yıl içerisinde giderek azalan hastane ilanlarının yayımına ilişkin resmi ilan konusu Cemiyetimiz tarafından 26 Kasım 2015 perşembe günü öğleden sonra Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği genel sekreteri Dr. İsmail Kurca’ya iletilmiştir.
Benimle birlikte YGC başkan yardımcısı ve İHA temsilcisi Ömer Ertuğrul, YGC sekreteri ve CHA temsilcisi Ferhat Özer ile ilçelerden gelen Doğan Özmen, Halit Yılmaz, Alparslan Doğan, Bahri Tek , Mustafa Tek, Eyüp ve Muammer Yıldız KHB genel sekreterine makamında yaptığımız ziyaret sırasında ilçelerdeki tüm yerel gazetelerin ekonomik yönden ciddi anlamda mağduriyetine yol açan hastane ilanlarıyla ilgili uygulamada yaşanan sorun bütün detaylarıyla anlatılmıştır.

Önerilerimizi not alan sayın genel sekreter, görüşme sonunda konuyu hassasiyetle inceleyip yerel gazetelerimizin lehine sonuçlandırmaya çalışacağını söylemiştir.”dedi.IMG_9933

Hakkında Mustafa TEK

Ayrıca bakın

FİZİK TEDAVİ HASTANESİ ADIMLARI ATILIYOR

İlçemize Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapılması için şartlar oluşmaya başladı.Sanki Sihirli bir el Fizik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.