Anasayfa / Güncel / MURAT VE HAYDAR’DAN PÖÇ TARİFİ

MURAT VE HAYDAR’DAN PÖÇ TARİFİ

Türk mutfağında geleneksel et yemekleri sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden. Baklagil yemeklerine lezzet vermesi açısında yemeklere konulan dana kuyruğu ise, son yıllarda restoran menülerinde de yer almaya başladı. Pöç olarak da bilinen dananın kuyruğu özellikle değişik yemek tarifleri yapmayı seven kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, pöç nedir? Pöç eti ne demek? İşin uzmanı Murat Sağlam ve Haydar Öz’den tarifi.  Türk mutfağında geleneksel et yemekleri sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden. Baklagil yemeklerine lezzet vermesi açısında yemeklere konulan dana kuyruğu ise, son yıllarda restoran menülerinde de yer almaya başladı. Pöç olarak da bilinen dananın kuyruğu özellikle değişik yemek tarifleri yapmayı seven kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, pöç nedir? Pöç eti ne demek? İşin uzmanı Murat Sağlam ve Haydar Öz’den tarifi. Danaların kuyruk bölgeleri olan dana pöç tencere ve güveç yemeklerinde kullanılıyor. Fiyatının ucuzluğu ve besleyici olma özelliği ile dana pöç çok sayıda kişi tarafından tercih ediliyor. İlçemizde kasaplık yapan Çavuşoğulları kasap işletmecisi Murat Sağlam Pöç tarifini gazetemiz için özel olarak verdi.Murat Sağlam Şifa Kaynağı Pöç Tandır Tarifi İçin şu malzemeler kullanılıyor dedi. işte malzemeler; 1 adet dana pöçük (1-1, 5 kg), 1 baş sarımsak, 3 küçük kuru soğan, 3,5 su bardağı su, Tuz, Karabiber, Kırmızı toz biber, Kekik. Şifa Kaynağı Pöç Tandır Tarifi ise şöyle tarif ediyor kasap Murat Sağlam,  Leziz mi leziz çokta şifalı olan pöçün faydaları saymakla bitmez. Kemik gelişimi, çocukların gelişiminde, kırık çıkık, emziren anneler ve hatta kanser hastalığına bile iyi geldiği bilinmektedir. Buyurun tarifimize, Pöçleri kıkırdaklı kısımlarından doğrayıp yıkayalım ve tencereye dizelim, Su, tuz, karabiber, toz biber ve kekiği ilave edelim. Güveç’in  kapağını kapatıp, folyoyla sıkıca kaplayalım. Pide fırınına yani haydar’a teslim edelim pöçümüzü ,3 saatin sonunda folyoyu kaldırıp tencerenin içine sarımsak ve soğanları da ilave  etmek fırıncı Haydar Öz’ün işi. Fırıncı Haydar Öz hem suyunu da kontrol etmiş olur , yetersizse ek ilave edilebilir o Haydarın bileceği iş . Ama genelde 3,5 su bardağı su yeterli gelir.  Bir iki saat fırında kaldıktan sonra yemeğimiz hazır. Pamuk gibi pöçlerimiz hazır. Afiyetler olsun diyen Murat Sağlam Sarıkaya halkının bu lezzeti denemediyseler kendisinin ve Fırıncı Haydarın hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Hakkında Mustafa TEK

Ayrıca bakın

YAKTIN BİZİ KORONA!

Bu gün saat beşte uyandım. Çay koyup kahvaltı yapmamın ardından geçtim bilgisayarın başına. Önce Facebook’taki …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir