İyi Parti İl Genel Meclisi üyesi adayı Furkan Yazır Yöre haber gazetesini ziyaret etti.
Furkan Yazır Sarıkaya ve köylerine yapacağı hizmetler ve projeler hakkında gazetemize bazı açıklamalarda bulundu.
Yazır; Sarıkaya’da doğdu ilk orta ve lise eğitimini Sarıkaya’da tamamladı. Daha sonra askerliğini yaptıktı ve ticari hayatına başladı.
Daha önce İyi Parti gençlik kolları başkanlığı yapan Furkan Yazır Sarıkaya İl Genel Meclisi Üyeliğine aday oldu.
Yazır köylerimizin yolları henüz tamamlanmadı ve yollarımız sati asfaltla kaplanıyor. Bizim en öncelikli hizmetlerimizden bir köylerimizi sıcak asfaltla buluşturmak. Köylerimizde su kuyularının tamamına güneş enerjisi paneli koydurup su maliyetini sıfıra yakın yapacağız. Böylelikle köylülerimiz suya afaki ücret ödemeyecek. Su hayattır.
Bir diğer projemiz ise Yahyasaray göletinde bir kapalı sulama sistemi kurup bölgede sulu tarıma geçirmek olacak.
Bölge sulu tarıma geçerse ürün çeşitliliği de artar. Özellikle daha fazla para kazandıran Baklagil üretimine ağırlık vereceğiz. Tarım Orman ilçe müdürlüğü ziraat mühendisleri ile istişare edip ekonomik getirisi en fazla olan ürünlerin yetiştirilmesi için çalışacağız.
Köylerimizin içi yazın tozdan kışın çamurdan kurtulamıyor. Halen parke taş döşeme işlemi bitmedi. Sarıkaya köyleri Özel idareden hak ettiği desteği alamadı. Çayıralan köy yolları hep sıcak asfalt, ama Sarıkaya da bazı köy yolları daha sati asfalt yapılmadı. Örnek Azapbaşlı Yahyasaray yolunu verebiliriz. Biz yönetimi aldığımızda bu sorunların hepsini çözeceğiz.dedi. Haber Murat Yakışıklı
