Acar dondurma işletmecisi Yasin Aktan dondurmanın bir kültür olduğunu ifade ederek şunları
kaydetti; “dondurmacılık bizim baba mesleğimiz, babamın yanında 15 yıl çalıştım beş yılda Rize ve
Trabzon’da dondurmacılık yaptım, şimdi Sarıkaya halkının damak tadına hitap etmeye geldim.”dedi.
Acar dondurma muhteşem damak tadı ile yazın hararetli havalarda serinletmek için Sarıkayalıların hizmetine açıldı. Acar dondurma işletmecisi Yasin Aktan dondurma işini baba mesleği olduğunu belirtti. Aslen Niğdeli olan Yasin Aktan babasından kalan dondurmacılık mesleğini 20 yıldır icra ediyor. Daha önce Trabzon ve Rize’de dondurmacılık mesleğini icra eden Yasin Aktan Sarıkaya ilçesinde dondurma imalatı ve satışının eksik olduğunu fark edince Hacı Hasan Bor parkı bungalov işyerlerinin yanında acar dondurmayı açtı.
Acar 20 yıllık ustalık tecrübesiyle gıda boyası ve şeker şurubu kullanmadan salep ve pancar şekeri ile dondurma ihmal ettiğini açıkladı. Sütü ise Sarıkaya’dan Sarıkaya besicilerden temin ettiğini sözlerine ekledi.
Yasin Aktan dondurmanın bir kültür olduğunu ifade ederek şunları kaydetti; dondurmacılık bizim baba mesleğimiz, babamın yanında 15 yıl çalıştım beş yılda Rize ve Trabzon’da dondurmacılık yaptım, bizim dondurmalarımız kendi imalatımız. İmalathanemizde iş yerimizin arkasında vatandaşlarımız istedikleri zaman imalathanemizi gezip kullandığımız malzemeyi ve hijyeni görebilirler, biz dondurma imal ederken süt ve salep kullanıyoruz, sütü de Sarıkaya’da besi çiftlikleri var anlaştığımız çiftlikten alıyoruz.
Dondurmalarımıza da gıda boyası gibi kimyasal hiçbir madde yok tamamen organik, kakaomuz orijinal, meyve şuruplarımız da organiktir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla dondurmamızdan yiyebilir. Dondurmalarımız Maraş usulü olarak hazırlanmaktadır. Yazın sıcak havalarda serinlemek için Sarıkayalı vatandaşlarımızı acar dondurmaya bekliyoruz dedi. Biz de ilçemize açılan acar dondurma işletmecisi Yasin Aktan bey’e yeni iş yerinin hayırlı olmasını temenni ediyoruz.
Haber Özge Beker