Anasayfa / Güncel / CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

Sarıkaya ilçe Müftüsü Dr. Emrah KANDEMİR camiler ve din görevlileri haftası münasebeti ile ilgili bir demeç yayınladı. İlçe Müftümüz Dr. Emrah Kandemir’in demeci şöyle; Ülkemizde 1986 yılından itibaren 1/7 Ekim tarihleri arası camiler ve din görevlileri haftası olarak kutlanılmaktadır. Bununla cami ve din görevlilerinin toplumdaki önemine dikkat çekilmek istenmektedir. 2011 yılından itibaren ise her yıl bir tema belirlenmekte bu tema kapsamında çeşitli konferanslar düzenlenmekte ve onlarca makale, ilmi yazılar yazılmakta, etkili hutbe okuma, şiir ve proje yarışmaları düzenlenmektedir. Böylece yer yüzündeki en kutsal mekan olan camilerimizin ve din adamlarımızın farklı yönleri ele alınmakta ve toplumun her kesiminde farkındalık oluşturulmaktadır.
Bu seneki tema ise “vefa” dır.
Vefa, Düşünen ve düşünceli olan insanların özgür bir tutumudur. Teşekkür ve şükür ancak farkındalığı yüksek olanlar tarafından hakkıyla gerçekleştirilir. Düşünenler şükreder.. şükredenler de düşünenlerdir. Dolayısıyla vefa sahibi olan insanlar düşünen ve bu düşüncenin somut örneği olarak düşünceli ve hassas insanlardır.
Vefa, hürmettir, saygıdır, hakikati en güzel şekliyle ifade etmektir. Bu bağlamda din görevlisi hakikatın en saygın temsilcisidir.
Vefa, korumaktır, zayi etmekten korkmak, kaybetmekten endişe etmektir. Vefa gösterilir, beklenilmez.
Vefa, teslimiyettir, güven duyup güvenilmektir. Din görevlisi her yönüyle toplumun kendisine tam itimat ettiği peygamber ahlakıyla ahlaklanmış örnek bir şahsiyettir.
Vefa, yalnız iken yoldaş olanı, güçsüz iken koruyanı, zayıf iken destek çıkanı artık kendisine ihtiyaç duyulmadığında da hatırda tutarak aynı saygı ve hürmeti sürdürebilmektir.
Vefa, hata ve kötülükleri unutabilmek, sıkıntı anında merhamet gösterebilmektir. Peygamber Efendimiz (sav) Taif’te yaşananların kendisine Uhud’da yaşananlardan daha ağır geldiğini söylemiştir. Zira Taiflilerin kötü tutumları neticesinde bir bahçeye sığınmak durumunda kalan Allah Resulü’ne “(sav) Cebrail Aleyhisselam gelmiş ve dilerse Taif şehrini içerisindekilerle birlikte helak edebileceğini söylemiştir. Rahmet elçisi bunu kabul etmemiş ve belki ileride bu topluluktan iman edecek olan nesiller çıkar demek suretiyle o topluma merhametini ve vefasını ortaya koymuştur.
Aynı çizgide din görevlisi de ülkemizin en ücra köşelerinde dahi insanların 7/24 yaşamlarına; doğumlarına, düğünlerine, bayramlarına, mutlu ve hüzünlü anlarına velhasıl hayatın her alanına ortak olan onlarla aynı kaderi paylaşan vefa dolu dava adamıdır.
Hiçbir ayrım gözetmeksizin tevhidde birleşen tüm insanlığı bağrına basıp, ahirete açılan ilk kapı olması, caminin insanlığa vefası,
Karşılığı yalnızca Allah’tan bekleyerek mescidlerin imar ve inşası ise kulların vefasıdır.
Bir toplumun ihmal etmemesi ve itibarsızlaştırmaması gereken en önemli hususların başında mescitler ve din adamları gelmektedir. Çünkü hiçbir ayrım yapmadan inanan insanların tamamını binlerce yıldır bağrına basan onlara hayat kaynağı düsturları aşılayan, aynı ulvi gayeler etrafında fertleri bir araya getiren yegane mekanlar camiler, buna kılavuzluk edenler de din görevlileridir. Özetle bu iki unsur toplumu birleştiren manevi harçtır.
Bu duygularla camiler ve din görevlileri haftasının ilçemize ve tüm insanlığı hayırlar ve bereketler getirmesini temenni ediyor, din hizmetlerinin her kademesinde fedakarca görev yapan çalışma arkadaşlarıma muvaffakiyetler diliyorum.”dedi.
Haber Özge Beker

Hakkında Mustafa TEK

Ayrıca bakın

TÜRKOLOG FATİH ALPARSLAN İLE SÖYLEŞİ-1

AHMET KOÇAK: “Fatih Bey, kısaca kendinizi tanıtır mısınız? (Nerde doğdunuz, nasıl bir ailede,  nerde büyüdünüz, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.