Anasayfa / Güncel / GURURLA GEÇEN 25 YIL

GURURLA GEÇEN 25 YIL

Sarıkaya Tur Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Arif Yılmaz; “Kooperatifi 15 plastik sandalye ile kurduk ama
geldiğimiz noktada Sarıkaya Tur’a 1 milyonluk iş yeri 2 adet minibüs ve 1 adet 0 km makam aracı kazandırdık.”dedi.

Sarıkaya Tur Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Arif Yılmaz Kooperatif üyelerini toplayarak bir veda konuşması yaptı. Emektar Başkan Yılmaz duygu dolu konuşmasında önümüzdeki dönem kooperatif başkanlığına aday olmayacağını açıklayarak üyeleri üzdü.
Başkan Arif Yılmaz yaşı gereği bir daha aday olmayacağını ifade ederek, yorulduğunu dile getirdi ve artık Sarıkaya Tur Minibüsçüler Kooperatifini gençlere bırakacağını söyledi.
Sarıkaya Tur Minibüsçüler Kooperatifi başkanı Arif Yılmaz kooperatif üyelerine hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; “ Değerli arkadaşlarım Kooperatifimiz 1997 yılında kuruldu. Kooperatifimiz kurulduktan altı ay sonra seçimi yapıldı ve yapılan bu seçimde siz değerli üyelerimizin teveccühü ile başkan seçildim. Kooperatifimiz ilk kurulduğunda 15 arkadaşımla bu yola baş koyduk. Kurucu 15 arkadaşıma buradan teşekkür ederim. Onların yüzde sekseni burada yok. Kendilerinden Allah razı olsun. Bundan sonra 2022 de yapılacak olan seçimde 25 yılımı doldurmuş olacağım.
Kooperatifimiz açıldığında 15 plastik sandalye ve 2-3 masa ile bu yola baş koyduk. Kooperatifimiz ilk kurduğumuzda çok zorlandık. Yozgata yolcu götüreceğiz fakat yolcu bizi tanımıyor. Dişimizle tırnağımızla bu günlere geldik.
Yolcu taşımak istediğimiz zaman yol belgesi şarttı, alabilmemiz için de Sarıkaya da ve Yozgat’ta yazıhanemiz olması gerekiyordu. O zaman belediyede yazıhane olmadığı için yazıhane alamadık. Belediye Başkanımız Mecit Muş bize dedi ki ben size yazıhane yaparım ancak bize de yardımcı olmanız lazım. Biz de o zamanın parası 5 milyar belediyeye yazane yapılması için yatırdık. Belediye de bir yıl sonra yazıhanemizi yaptı ve yazıhaneler ihaleye çıkarıldı. Biz ihaleye girdik o zamanlar Öz Sarıkaya diye bir kooperatif vardı. Onlarda ihaleye girdi. Biz tabi kıran kırana mücadelemiz sonucu yazıhaneleri aldık. İşimize başladık. Ama bu zamana kadar çok zorluklara göğüs gerdik. Bu güne kadar mücadele ile gelindi ve bundan sonra da siz üyelerimizden aynı gayreti göstermenizi istiyorum.
Bu süre zarfında kooperatifimizden ayrılan oldu yeni üyelerimiz oldu. Bu süre zarfında Kooperatifimize yeni araçlar aldık. Yeni otomobil aldık. Yönetim ve toplantı yerlerimizi yaptırdık. Yıllardır kira verdik. Daha sonra bu yeni oturduğumuz yazıhanemizin mülkiyetini Kooperatifimiz 1 milyon liraya adına aldı. Araçlarımızı çalıştırdık, aidatlardan kalan paralarımızı tasarruf ettik. Lüzumsuz harcama yapmadık. Kooperatifimize mülk kazandırdık. Bu zaman zarfında bizimle uğraşanlar oldu. Kendi içimizden çıkan arkadaşlar başka şirketler kurdurdu bizimle uğraştı. Kendi içimizdeki arkadaşlarla uğraştık. Bizim birlik beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Biz birlik beraberlik içinde olursak bizi kimse yıkamaz. Allah’a şükür hiç bir kişiye kuruma borcumuz yok. Hatta harcamak için de kooperatif kasamızda paramızda var. Yeni terminalde Sarıkaya Tur için tuttuğumuz yazıhanenin 5 yıllık kirasını yatırdık.
Bizimle birlikte çalışan bu güne kadar Kaymakamlara, Milli Eğitim camiasına, il özel idaresine ve daha adını sayamadığım birçok kişiye ve kuruma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca; Bu süreçte çalıştığımız, yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanı Mecit Muş’a , Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ve yeni terminal yapımında emeği geçen şimdiki Belediye Başkanımız Ömer Açıkel’e teşekkür ediyorum.
Özellikle Sarıkaya halkına çok teşekkür ediyorum, Sarıkaya halkının çok ekmeğini yedik her Sarıkayalı dan Allah razı olsun. İlk yapacağımız seçimde ben kooperatife başkan adayı değilim. Bundan sonra başkanınızı siz seçeceksiniz. Her üyemizin kendi özgür hür iradesi var. Umuyorum ki benden sonra seçeceğiniz arkadaşımızda size hizmet etmek için çok çalışacak. Yeni seçilecek arkadaşımız zorluklar çekecek. Allah yardımcısı olsun. Ben seçimlere kadar görevimin başındayım. Sizin başkanlığınızı yapacağım. Elbette şimdiye kadar olduğu gibi başkanlık görevimi iade edene kadar sizin her türlü sıkıntılarınızla uğraşacağım. Ben 25 yıldır sizin ödediğiniz aidatlarla maaş alıyorum. Allah hepinizden razı olsun. Eğer benim size hakkım geçtiyse helal olsun. Sizinde bana hakkınız geçtiyse helal edin. Yalnız kooperatifimizi zora sokan bizi sıkıntıya sokan üyelerime hakkımı helal etmiyorum. Ama düzenli, yapıcı şekilde çalışan kooperatifimizin iyiliğini düşünen bütün üyelerimize teşekkür ediyor hakkımı da helal ediyorum. Bu güne kadar iyisiyle kötüsüyle beraber çalıştık. İstemeyerekte olsa kalbini kırdığım arkadaşlarımda özür diliyorum. Buraya gelen bütün üyelerimize de tekrar teşekkür ediyorum.”dedi.

Hakkında Mustafa TEK

Ayrıca bakın

Akgül, Yozgatlının kararı başımız üstüne.dedi

Akgül, Yozgatlının kararı başımız üstüne; seçim bitti şimdi kaldığımız yerden Yozgat’ımıza daha güçlü bir anlayışla …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.