Anasayfa / Güncel / HAMZA AYAN İLKSAN
TEMSİLCİLİĞİNE ADAY

HAMZA AYAN İLKSAN
TEMSİLCİLİĞİNE ADAY

İlksan seçimler yaklaşıyor. İlksan Sarıkaya temsilciliğine aday olan Karayakup Kınalıhasan ilköğretim okulu Müdür Yardımcısı Hamza Ayan gazetemize bir basın açıklaması verdi. Hamza Ayan yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi.
İLKSAN Üyesi Değerli Arkadaşım, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN), 78 yıl önce üyelerine konut, sağlık, doğum, ölüm ve emeklilik durumlarında yardım etmek üzere kurulmuştur. Yargı kararlarıyla üyeliğin zorunlu olduğu tescil edilen İLKSAN bugün 300 bin üyeye ulaşmıştır.
İLKSAN modelini örnek alarak kurulan ve zorunlu üye aidatlarıyla desteklenen yardımlaşma sandıkları, üyelerine büyük ekonomik ve sosyal imkânlar sağlamaktadır. Bu durum, doğal olarak İLKSAN üyelerinde ‘aidatlarını birikime dönüştürecek, kendisinden sonra kurulan yardımlaşma sandıklarında olduğu gibi, kazançlı bir yardımlaşma ve emeklilik sistemi’ beklentisi oluşturmuştur.
Benzer amaçla kurulan yardım sandıkları, tamamlayıcı mesleki emeklilik kurumu niteliğine sahip güçlü kurumlara dönüşürken, İLKSAN, emekli olan üyelerine diğer yardımlaşma sandıklarının yarısı kadar dahi emekli ikramiyesi verememektedir. Üyelerine, İLKSAN’dan birkaç kat daha fazla emekli ikramiyesi ödeyen yardımlaşma sandıklarının varlığı, İLKSAN’ın yönetsel başarısızlığın en bariz göstergelerindendir.
Geldiğimiz noktada, aidatlarımızdan oluşan birikimleri değerlendiremeyen, sürekli zarara uğratılan, hesap vermekten kaçınan İLKSAN’ın, üyelerine umut veren bir durumu kalmamıştır. Bu hâliyle Sandığımızın hangi hedefe doğru yol aldığı belirsizdir. Mali yapısıyla imdat sirenleri çalmaktadır.
Sandığın liyakatsiz ellerde olması, üretim ekonomisiyle yüksek kâr elde edilebilecek alanlara yatırım yapılmaması, sadece faizle üyesine borç vermekten ibaret bir finansal yönetimi tercih etmesi nedeniyle İLKSAN üyesinin zararı her geçen gün artmaktadır.
Biz İLKSAN üyeleri olarak geçmiş yıllardaki kaybımızın telafisinin, ‘kolay olmasa da’ hâlâ mümkün olduğunu düşünüyoruz. İLKSAN için hâlâ umut vardır, diyoruz. Güçlü, irade sahibi, tecrübeli ve profesyonel bir yönetimle bu zoru başarmanın mümkün olduğuna inanıyoruz.
Bize inanır ve destek verirseniz üyeler arasındaki sosyal ve ekonomik dayanışma ruhunun canlandırılmasını, hizmetleri ve bizlerin birikimlerini büyüten bir hüviyete kavuşturulmasını sağlamak için var gücümüzle çalışacağız. Biz üyeler İLKSAN için değil, İLKSAN bizim için var olmalıdır.
İLKSAN’ın içinde bulunduğu duruma son vermek, biz üyelerin elindedir. Haklarımızı korumak, birikimlerimize sahip çıkmak, alın teriyle elde ettiğimiz kazancımızı daha da büyütmek için hepimiz irademizi bugün ortaya koymalıyız.
İLKSAN Üyesi Değerli Arkadaşım, Yıllardır devam eden kusur, ihmal ve sorumsuzluğun maliyetinin üyelere ödetildiği bu düzene son vermek için İLKSAN ilçe temsilciliğine adayız. Ortak irademizin İLKSAN Genel Kurulu’na yansımasını önemsiyoruz.
Alın terimizin ve birikimlerimizin heba edildiği bu gidişata dur demek için İLKSAN seçimlerinde desteğinize talibiz. Saygılarımızla.”dedi.
M.Yakışıklı

Hakkında Mustafa TEK

Ayrıca bakın

Akgül, Yozgatlının kararı başımız üstüne.dedi

Akgül, Yozgatlının kararı başımız üstüne; seçim bitti şimdi kaldığımız yerden Yozgat’ımıza daha güçlü bir anlayışla …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.