Anasayfa / Güncel / HASAT ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

HASAT ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Sarıkaya Ziraat Odası Başkanı Şevki Güngör’ün organize ettiği hasat şenliğinde Kaymakam Demir Biçerdöver kullanarak hasat mevsimin başlattı.

İlçemize bağlı Burunkışla köyünde hasat töreni yapıldı.
Sarıkaya Ziraat odası başkanı Şevki Güngör düzenlediği kurbanla hasat törenine Sarıkaya İlçe Kaymakamı Ahmet Nuri Demir Sarıkaya ilçe müftüsü Zühdü Elveren, İlçe jandarma komutanı üsteğmen Mustafa Kızıl, İlçe tarım orman müdürü Süleyman Doğan Burunkışla muhtarı Dursel Merken ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Buğday henüz biçim zamanına gelmediği için hasat şenliği erken arpa denilen altı sıralı arpa tarlasında yapıldı.
Sarıkaya Kaymakamı Demir sahaya geldikten sonra bir müddet erken hasat edilecek arpayı inceledi, İlçe tarım ve orman müdürü Süleyman Doğan’dan bilgi alan Kaymakam Demir hasat’ın iyi olduğunu ve verimli olduğunu sözlerine ekledi. Daha sonra ilçe müftüsü Zühdü Elveren hasadın verimli ve bol bereketli geçmesi için dua etti, ardından kurban kesildi ve biçerdöver hasat işlemine başladı.
Hasat işlemi sırasında İlçe Kaymakamı Ahmet Nuri Demir, Sarıkaya Ziraat odası başkanı Şevki Güngör ve gazeteci Mustafa Tek biçerdövere çıkarak hasat yaptılar. Biçerdöveri kullanan Kaymakam Demir yıllardır biçerdöver operatörü gibi biçerdöveri maharetli ve ustaca kullanması ve hasat şenliğe katılması çevredeki çiftçiler tarafından takdir topladı.
Sarıkaya tarım ve orman ilçe müdürü Süleyman Doğan; Son yıllarda altı sıralı arpa ekimi ilçemizde artmıştır, hatta verim yüksek olduğu için üçte iki oranında altı sıralı arpa ekilmektedir. Altı sıralı arpa da erken hasat edildiği için biz hasat şenliğimizde burayı seçtik dedi. İlçemizde dört yüz bin dönüm buğday ve yüz bin dönüm arpa ekilmiştir diyen Müdür Doğan verimin normal olduğunu, ama yine yağmurların biraz fazla olduğunu belirtti. Fakat bu yıl çiftçilerimiz geçen seneden deneyimli oldukları için iki hatta üç defa ekinlerine pas ilacı attığını belirtti. Bu yüzden verimin kaliteli olacağını düşünüyorum dedi.
Sarıkaya Ziraat odası başkanı Şevki Güngör yaptığı açıklamada şunları kaydetti. İlçemizde bir hasat şenliğe gerçekleştirelim dedik Kaymakamımızı ve misafirlerimizi davet ettik, kurbanımızı kestik biraz sonra da Burunkışla çamlığında muhtarımızın ikramı olan arnavut böreklerin tadına bakacağız. Bizleri kırmayıp buraya kadar gelen başta Kaymakamımız Ahmet Nuri Demir olmak üzere ilçe jandarma Komutanımıza İlçe müftümüze ve yakın mesai arkadaşımız Tarım ve orman ilçe müdürü Süleyman Doğan beyefendiye, davetli çiftçilerimize, jandarma personelimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Dedi. Haber Murat Yakışıklı

Hakkında Mustafa TEK

Ayrıca bakın

İLAN K A R A Y A K U P    B E L E D İ Y E    B A Ş K A N L I Ğ I N ‘D A N

İ          L          A          N K A R A Y A K U P    B E …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.