Anasayfa / Güncel / SARIKAYALI İŞ ADAMINA BELEDİYE ENGELİ

SARIKAYALI İŞ ADAMINA BELEDİYE ENGELİ

Mağdur olan bina sakinleri “Bizler Hakkımızı İstiyoruz” dedi.

Mağdur olan bina sakinleri “Bizler Hakkımızı İstiyoruz” dedi. Çayıralan ilçesinde müteahhitlik yapan ilçemiz sevilen esnaflarından Mustafa Yoldaş tarafından yapımı devam eden ve Çayıralan Belediyesi tarafından önce ruhsat verilen ardından ruhsatları iptal edilerek mühürlenen binadaki daire ve dükkan sahipleri isyan etti.

Bina önünde ortak basın açıklaması düzenleyen bina sakinleri sorunun bir an önce çözüme kavuşması için yetkililerden yardım bekliyorlar.

Çayıralan İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde 20 daire ve 5 dükkandan oluşan ve % 95 oranında inşaat aşaması tamamlanan binadaki daire sahipleri,  bina mühürlenince evlerine taşınamadılar. Toplam 20 kişiden oluşan mağdurlar aralarında seçtikleri Ali Ertan Dalaslan isimli daire sahibini sözcü seçerek ortak basın açıklamasında bulundular.   “Bizler Çayıralan’lı vatandaşlarız. Uzun yallardan beri de Çayıralan’da ikamet etmekteyiz” diyerek açıklamaya başlayan sözcü Ali Ertan Dalaslan : “Burası bizim ata yurdumuzdur. Ata yurdumuzda apartman dairesinde oturmak, biraz da olsun rahat etmek için müteahhit Mustafa Yoldaş’dan daire satın aldık. Satın almış olduğumuz dairelerin yapım izni 04.05.2018 tarihinde belediye tarafından verildi. Verilen ruhsata göre yapılan inşaat bitmek üzereyken verilen ruhsatın hukuka uygun olup olmadığıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliğine görüş sorulduğu ve her iki kurumdan da 22.07.2019 tarihinde ruhsatın hatalı olduğu ve imar kanununa aykırı yapılaşmadan dolayı inşaat mühürlendi. Bu iptal kararı 20 ailenin de ümitlerini ve hayallerini de iptal etmiş oldu. Mahkeme süreci başladı ancak mahkemeden de biz ev sahiplerini mutlu edecek herhangi bir karar henüz çıkmadı. Mahkeme halen devam etmektedir. Hukuki sürecin uzaması nedeniyle almış olduğumuz dairelere girememekteyiz. Bir yıldır ödediğimiz kira bedellerinden dolayı mağduruz. Dairelerimiz atıl durumda olup çürümeye mahkum edilmiştir. Süreç belediyenin hatalı işlemlerinden dolayı, kimimiz ev için çekilen kredi borcu ile boğuşmakta, kimimizin eşyaları ortada heba olmakta ve aile içi huzurumuz bozulmaktadır. Dünyayı etkileyen Covid 19 Salgını içerisinde evsiz barksız bırakıldık. Sayın yetkililerden inşaatımızın mührünün kaldırılmasını ve almış olduğumuz dairelerimize kavuşmamız için gerekli girişimlerin yapılmasını talep ediyoruz.

BİZLER HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Yasal olmayan hiçbir şey istemiyoruz. Mahkeme sürecinin en kısa sürede sonuçlanması için taraflardan duyarlı olmalarını istiyoruz. Bunca yıllık emeklerimizi ve birikimlerimiz bir anda yok olmasına müsaade edilmemelidir. Bizler satın almış olduğumuz dairelerimize bir an önce taşınmak istiyoruz. Bunun için de yasal bütün yollara başvuracağız. Ancak en büyük mahkeme vicdan mukayesesi ve devlet adamları olan kamu vicdanıdır. Bunu yok sayanları Çayıralan ve Sarıkaya halkının takdirine ve vicdanına bırakıyoruz. Saygılarımızla” dedi. Bina önünde düzenlenen basın toplantısına bina sakinleriyle birlikte Ak Parti İlçe Başkanı Şahin Şahiner, CHP İlçe Başkanı Mutullah Üstün, MHP İlçe Başkan Vekili Şakir Uyarer’ de katıldı.

Hakkında Mustafa TEK

Ayrıca bakın

TÜRKOLOG FATİH ALPARSLAN İLE SÖYLEŞİ-1

AHMET KOÇAK: “Fatih Bey, kısaca kendinizi tanıtır mısınız? (Nerde doğdunuz, nasıl bir ailede,  nerde büyüdünüz, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.